Het CARTESIUS MUSEUM is een wijk, in het hart van Utrecht. Waar bedrijven samenwerken met kunstenaars. Je rijdt er met de trein, de bus of met de fiets naar binnen. 's Ochtends, 's middags, 's avonds en 's nachts is het open, alle dagen, het hele jaar. Niet echt? Integendeel! Zie wat de conservatoren ondernemen en doe mee in het CARTESIUS MUSEUM voor Stedelijke Dynamiek en Vernieuwende Samenwerking.

Homepage


Het CARTESIUS MUSEUM is een initiatief dat gedragen wordt door een groot aantal mensen op basis van vrijwilligheid. Samen hebben ze de overtuiging dat dit groot en open samenwerkings-experiment een belangrijke bijdrage kan leveren aan duurzame innovaties voor markt en samenleving. Het CARTESIUS MUSEUM brengt bedrijven, organisaties, kennis en cultuur samen in een open vorm van communicatie en kennisuitwisseling. Wie meent hieraan een bijdrage te kunnen leveren wordt uitgenodigd contact op te nemen.

Centraal informatiepunt: Erik Uitenbogaard
receptie en hoofdconservator

Inschrijven mailinglijst voor dit conservatorschap


Email Bart Witte:

 

Stedelijke Artistieke Interventies 
Bart Witte (Expodium), conservator stedelijke artistieke interventies

Ontwikkelaars en gebruikers van de stad verrassen, irriteren, provoceren en stimuleren door kunst te gebruiken als hulpmiddel om discussies over veranderingen in de stedelijke omgeving aan te jagen. Deze conservator doet door artistieke ingrepen in stedelijke transitiegebieden suggesties voor een nieuwe aanpak van de continue veranderende stedelijke omgeving. De focus ligt hierbij op de cruciale, structurele rol van kunst en kunstenaars.

Expodium is een urban-do-tank en bestaat uit drie personen (Nikos Doulos, Friso Wiersum en Bart Witte). Zij genereren kennis over stedelijke gebieden door verschillende methodes van artistiek onderzoek, met de insteek zowel het gebied als de gebruikers ervan te activeren met onze aanwezigheid. Expodium is een satelliet op grass-roots niveau en we plaatsen lokale ontwikkelingen in een mondiaal discours.

Mailinglijst voor activiteiten van dit conservatorschap:

Resultaten:


Project 1
Dag Van De Architectuur 2012 onder meer in het CARTESIUS MUSEUM De Dag van de Architectuur stond in 2012 in het teken van Voedsel en Architectuur. In Utrecht was op 22, 23 en 24 juni een breed programma te bezoeken met exclusieve open huizen, expedities, lezingen, film en overheerlijk eten uit te streek. Op verschillende locaties in de stad met een hoofdprogramma bij Nutrecht.

Vrijdag 22 juni 2012

DARE#7 Make a difference!
EXPOSITIE EN DISCUSSIE
In de zevende editie van DARE toonden masterstudenten Interior Design & Urban Space Design van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht hun eindexamenwerk bij Architectuurcentrum Aorta.

Urban Harvesting – Van Kanaleneiland naar Cartesius
URBAN PICNIC EN FILM
Urban Picnic en Film met Expodium. Met Food Jazz and DJ’s werd gezorgd voor een heerlijke picknick met groentes en kruiden uit de buurt. Gevolgd door filmvertoning Detroit: Wild City en discussie met Kt Andresky, aanjager in de urban farming en kunstscene van Detroit.

Ga voor een verslag van deze activiteiten naar de website van Expodium.