Het CARTESIUS MUSEUM is een wijk, in het hart van Utrecht. Waar bedrijven samenwerken met kunstenaars. Je rijdt er met de trein, de bus of met de fiets naar binnen. 's Ochtends, 's middags, 's avonds en 's nachts is het open, alle dagen, het hele jaar. Niet echt? Integendeel! Zie wat de conservatoren ondernemen en doe mee in het CARTESIUS MUSEUM voor Stedelijke Dynamiek en Vernieuwende Samenwerking.

Homepage


Het CARTESIUS MUSEUM werd als initiatief gedragen door een groot aantal mensen op basis van vrijwilligheid. Samen hadden ze de overtuiging dat dit groot en open samenwerkings-experiment een belangrijke bijdrage kon leveren aan duurzame innovaties voor markt en samenleving. Het CARTESIUS MUSEUM bracht bedrijven, organisaties, kennis en cultuur samen in een open vorm van communicatie en kennisuitwisseling. Wie een bijdrage wilde leveren was van harte welkom. Vanaf 12 januari 2022 zijn na tien succesvolle jaren de virtuele deuren van het museum gesloten

DialoguePlay 
Stammenstrijd of Sociale Actie?

Postcorona duurzaamheidsspel
Het coronavirus heeft ons allen wereldwijd direct getroffen. Elke groep, vereniging, school of instelling, heeft de eigen plannen moeten bijstellen of misschien wel helemaal moeten schrappen. En stel dat deze organisaties duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan? Dan moet het wiel opnieuw uitgevonden worden.
Het Cartesius Museum heeft zijn duurzaamheidsspel Stammenstrijd of Sociale Actie corona-proof gemaakt, voor individu en collectief. Het spel kan via Zoom bijvoorbeeld geheel op afstand en toch samen gespeeld worden. Spel en dialoog wisselen elkaar op een creatieve en spannende manier af, vandaar de naam DialoguePlay. Het spel is oorspronkelijk gebaseerd op het e-boek van John Huige Stammenstrijd of Sociale Actie. In het boek worden keuzes gepresenteerd om gezamenlijk tot actie over te gaan. Ook deze keuzes zijn geheel aan de post­corona-tijd aangepast. In deze spelopzet worden het spelverloop en de spelregels op een rijtje gezet.

Demonstreer je maatschappelijke betrokkenheid, speel dit spannende spel (op locatie of online)

Samenstellers/makers: Giep Hagoort, John Huige, Erik Uitenbogaard
Speelplaats: op locatie of online thuis
Speelduur: 90 minuten.

Dowload hier kosteloos alle benodigde bestanden

Speluitleg: Pdf-bestand 2,2MB
Speelkaarten: Pdf-bestand 197KB
Speelbord: Pdf-bestand 452KB

Aanvulling:
Boek Stammenstrijd of Sociale Actie: epub-bestand 2,2MB